top of page

25N: Dia internacional per l'eliminació de la violència vers les dones


Cada 25N es visibilitza la lluita contra la violència masclista , però el nostre compromís ha de ser tots i cadascun dels 365 dies de l'any.


Cal que les dones que pateixen aquesta violència tinguin les condicions de vida que les permeti viure lliurament i amb autonomia de l'agressor.


Des del club ens hem adherit al Manifest del món de l’Esport per a l’eliminació de la violència envers les dones 25 de novembre de 2022:


"Des del món de l’Esport, denunciem totes les formes de violències masclistes, en especial les violències sexuals, i volem assenyalar l’agressor com a únic responsable per cosificar, humiliar, dominar, generar por i restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones. Perquè sovint les agressions ocorren en espais considerats privats i les cometen els propis amics, parelles, companys d’estudis o de feina, veïns, familiars o referents propers. Volem denunciar les diverses expressions de violències que pateixen les dones en els àmbits familiar, de parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític i ens revelem contra el patriarcat que les identifica.


Des del món de l’Esport, interpel·lem tota la societat a desprendre’s dels estereotips, rols i mandats de gènere, per identificar i denunciar aquelles actituds i conductes que legitimen, banalitzen o que directament constitueixen violència sexual. És una tasca conjunta d’homes i dones construir un imaginari col·lectiu on la igualtat sigui un fet amb una mirada inclusiva. Des de l’Esport refermem el compromís amb la llibertat i la garantia del dret de les dones a la seguretat, a la integritat física i psicològica, a la salut, a l’educació, a la participació social i política.


Per un Esport Segur, amb respecte, dignitat, igualtat, llibertat i joc net. Per una societat més lliure i per l’erradicació de les violències masclistes! "

Comments


bottom of page